Mitt musikminne: Nadja Evelina

av | Jul 23, 2017 | Artiklar, Läsvärt, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Året var 2012. Jag var 17 år och skrev inga låtar men sjöng i ett band. Vi hade kommit till final i en musiktävling och därmed hamnat i Västerås, en stad som var betydligt större än den vi bodde i. Det var tusen intryck att smälta. Workshops hit, soundchecks dit och musiker överallt som alla såg ut att vara de coolaste i världen. Till en början kände jag mig rätt liten och blyg och hängde mest med mitt band, men sista kvällen hittade jag en ny bundsförvant. Hon var ett år äldre, skrev snorbra låtar, var sjukt rolig och verkade ha koll på life. På hennes hotellrum fanns en flaska bubbel som hon fått i present av sin handledare. Vi drack upp nämnda flaska, krokade arm och begav oss in till stan. 

I Västerås Centrum var himlen rosa. Vi gick förbi en uteservering som var full av folk. Jag var (vid tanken på att få lägga an på en äkta Västerås-hipster) 100% redo att försöka trotsa den enligt utsago stenhårda dörrvakten. Mitt rutinerade sällskap visste bättre. Vänligt men bestämt motades jag bort från den idén och ned i en källare. Där var ett kaos av sladdar och instrument på en ganska sunkig heltäckningsmatta. Där var också ljusslingor, folköl och ett jättesnällt postrockband. Det var den drömmigaste replokal som mina sjuttonårsögon någonsin skådat. 

Jag vet inte hur det kändes för de andra. Kanske var det utifrån sett bara standardhäng, en vanlig kväll i en ganska liten stad. För mig var det fan magiskt. Just då hade jag utan tvekan kunnat sitta kvar hela livet på det där källargolvet i Västerås. Men. Det blev morgon (det brukar bli det), och tåget gick hem. Mitt band tog inga priser i finalen. Vi fick heller inte någon flaska bubbel av vår handledare. Däremot tvingade hon mig några veckor senare till att börja skriva låtar. Det känns, såhär i efterhand, också som en helt okej present. Tack Annasara. 

Bifogar nedan en lista med tio låtar jag älskar just nu. Det får bli min present till er. Klart slut.

Pin It on Pinterest

Share This