Mitt musikminne: Moonica Mac

av | nov 24, 2019 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

När en ska hitta ett musikminne är det klart att hjärnan tar några vändor i minnesbanken. Det väcker liv i fragment från tonåren då det var sagolikt den där gången då en ballong i form av en cirkushäst steg mot skyn i precis samma stund som The Soundtrack Of Our Lives började spela på Peace & Love festivalen, 2009. Det påminner om hur jag kört mil efter mil med allt från Amadou & Mariam till Looptroop som en extra krydda på vägen mot äventyr och det värmer upp känslan av hur kär jag och min kompis var i Money Brother, när vi såg honom live på Skansen way back in the days… Ja ni fattar, såklart att hjärnan börjar rota bland alla slags minnen och stunder man varit med om kopplat till musik. Skönast känns det väl ändå att få dela med sig av ett av det tidigaste, och antagligen ärligaste, musikminnet som dyker upp.

Som barn kunde jag lätt fastna i alla möjliga slags TV-program, allt från TV-Shop till Mitt i Naturen… En gång fastnade jag i ett program om ett band. Jag visste inte alls vilka dom var men mitt lilla barnasinne rycktes med i alla låtar och inslag. Även om jag nog inte gjorde någon större sak av det då skulle det visa sig att deras toner ändå grabbat tag i mig på något vis. Vid ett senare tillfälle följde jag med min mamma till ett köpcentrum i Borlänge. Hon tog med mig in på skivbutiken ROCK´s och där, mitt bland skivorna på väggen såg jag dem – bandet! Liksom lycklig visade jag mamma skivan och antagligen var min entusiasm så pass äkta och min mamma så pass mån om att göda sitt barns musikintresse, för med mig hem hade jag mitt livs första egenvalda skiva. Jag var åtta år. Skivan hette Guldkorn (Den kompletta samlingen) och bandet, ja det var Freestyle.

Say no more. Tack för mig.

Fotograf: Kristoffer Luthman

Pin It on Pinterest

Share This