Mitt musikminne: Minru

av | apr 14, 2019 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

När bara musiken finns kvar

Det finns stunder när musiken är det enda som funnits kvar. Som räddat mig. Ur den djupaste sorgen. Bort från de största skamkänslorna. Dämpat panikångesten när den varit som starkast. Stunder av besvikelse. Nederlag. Urladdning. Då har musiken funnits där.

Gångerna jag blivit hejdlöst dumpad. När det tog slut, efter att vi försökt allt. När han ringde och sa att han inte var kär längre. Att det inte gick mer och allting vi byggt upp hade raserats. När jag blev kickad ur det där bandet. Det finns låtar i sådana tillfällen som gjort mig odödlig. Gång på gång.

Tillfällen jag känt mig som världens minsta människa. När jag inte hållit mina löften. När jag inte orkat mer. Efter en dålig spelning. En misslyckad release. Helgkvällar när ingen ringt upp eller ingen svarat. I ensamhetens tomrum. Då musiken har varit en bästa enda vän som aldrig sviker.

När det omöjliga blir till verklighet. Som när du gick bort i julas. 33 år gammal och tog ditt liv. En liten fristad i smärtan, i chocken. Musiken.

När jag gått ut genom ytterdörren. En vårkväll i Liverpool, 19 år gammal.
Med inga planer på att återvända.

 

 

Minru släpper EP:n Yearnings via PACAYA records den 25 april och går att se live på Lilla Hotellbaren den 17 april. Fotograf: Juliette Breig Kral

Pin It on Pinterest

Share This