Mitt musikminne: Mimi Terris

av | okt 8, 2017 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Jag såg honom första gången på skolgården. Eller, jag hade sett honom varje dag tre år men inte sett honom, ni vet. Kanske för att jag inte hade sett någon annan innan. Han var min allra första.

Min smilgrop satt på vänster kind och hans på högra. Jag följde med honom hem till hans föräldrars suterrängvilla. Vardagsrummet hade glasskåp med CD-spelare, spegelväggar med plastpluttar och en svart lädersoffa. Där stod vi plötsligt i mitten av rummet, han frågade om jag ville dansa. Han valde I will always love you, och vi dansade hela det långsamma introt också. Hela fyra minuter och trettioen sekunder dansade vi så. Han höll om mig med armarna på rätt ställe och vi skrattade inte. Och det var på allvar även om vi bara var tio år, eller kanske ännu mer för att vi bara var tio år.

När musiken tog slut visade han mig sitt och sina bröders rum på ovanvåningen och vi fick mjölk och micrade polarkakor av hans mamma som kom hem från jobbet. Till sist följde han mig hem genom skogen, och vid grinden som skiljde backen från dalen pussade han mig. Jag visste inte vad jag skulle säga så jag sa hejdå, öppnade grinden och gick med snabba steg därifrån utan att vända mig om, ville inte att han skulle se att jag log, försökte kväva ett gapskratt av en okontrollerad bubblande sort. Varje skoldag den våren och ända intill sent på hösten följde han mig längs stigen och pussade mig vid grinden. Det var min första kärlek, och det var på riktigt.

Jag lyssnar på en hel del musik, men jag samlar mest på låtar i två kategorier: Förälskelselåtar och Gråtlåtar. Det är då som jag behöver musik som mest, och en effektiv förälskelselåt som förstärker det starkaste släpper man inte i första taget. Här kommer några klassiker från samlingen, och om den här låtlistan funnits 1994 hade jag lyssnat på den i min freestyle hela vägen hem genom skogen. 

Pin It on Pinterest

Share This