Mitt musikminne: MAUER

av | Aug 27, 2017 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Lägenheter har kort minne. Det raderas så fort någon flyttar ut och tur är kanske det.

För många år sedan hade vi, jag och min bror Svante, suttit hemma i hans lägenhet och spelat in musik. Efter många timmar av inspelning och alkoholintag bestämmer vi oss för att avsluta kvällen på någon av stans klubbar. När Svante på natten sedan letar sig hem till sin port, slår portkoden och öppnar dörren blir han förvånad över att någon har på sjukt hög musik i sin lägenhet fastän att klockan är halv fyra på morgonen. Musiken som spelas är monoton och volymen irriterande hög. Han passerar dörr efter dörr och kommer till sist fram till sin egen. Det är fan här det låter. När han öppnar möts han av ett galet dån. I den folktomma lägenheten står datorn på och spelar troget upp en trumloop på kanske fem sekunder, om och om igen. Det var visst någon autostartfunktion i Cubase som gått in och startat trumloopen från inspelningssessionen tidigare under dagen. När han trycker på stoppknappen hade denna monotona trumtakt snurrat i drygt sju timmar på högsta volym. Grannarna hade garanterat haft sömnsvårigheter. Tur att han var släkt med hyresvärden så ingen vågade klaga.

Nu har Svante flyttat och lägenheten minns ingenting. Låten som gick på repeat släpptes aldrig och tjockdatorn har kraschat. Minnen kan försvinna. Här kommer en lista som hyllar oss och våra vänner som lyckats föreviga skapandet i en samling minnesvärda låtar.

Pin It on Pinterest

Share This