Mitt musikminne: MAJRO

av | mar 3, 2019 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

’Hon lämnade man och barn och huset, aldrig ångrade hon beslutet, hon gav sig bara av. På en strand uti Havanna, hon blev gatubarnens mamma. Där förstod hon vem hon var’

I det slitna köket i den stora gula villan på Gårdsvägen 5 i Nybro, strax utanför Kalmar, dånar Veronica Maggios nya platta på repeat. Året är 2006 och pappa har bränt ut hennes skiva på CD så att hela huset kan fyllas av matos och Havanna Mamma. Jag är tolv år gammal och älskar att spendera vardagskvällarna med att hjälpa till att skala potatis och duka bordet. Mina yngre syskon härjar vilt i huset och håller min styvmamma sysselsatt. Vi skrattar tills vi gråter tillsammans bland sarkastiska skämt och dramatiska historier från vardagarna utanför. Tragglar med läxor och diskuterar kulturdelen i lokaltidningen. Tusentals visioner och drömmar, nerblandade i pappas något för välstekta köttfärsbiffar.

Jag blir alldeles rörd när jag tänker på det. All lycka och kärlek som fanns i de där stunderna. Där i bubblan av när livet fortfarande var naivt och lekfullt. Enkelt och sådär fantastiskt tråkigt. Jag och pappa, på lager av trasmattor för att dem gamla 20-tals golven var kalla.

Dem där stunderna tog givetvis slut. Tolvåringen växte upp och livet hände. Det blev många tuffa år för vår familj, många fler än 7 sorger och 8 bedrövelser. Så illa att jag idag kan tänka tillbaka och känna hur sjukt det är att vi ändå står på benen.

Fast trots det så har ingenting från dem där kvällarna har någonsin försvunnit från mig. Och fortfarande när livet känns som ett svek så sätter jag på Vatten och Bröd på repeat och minns värmen i det där köket. I en våg av melankoli, sorg och den renaste av lycka minns jag. Minns kärleken och hjärtat av min barndom. Vad fantastiskt det är att musik skapa en så stark känsla ändå. Kanske är det därför jag älskar musik. Maggio och min melankoliska barndom. Det är mitt bästa musikminne.

 

Fotograf: Tobias Fagerström

Pin It on Pinterest

Share This