Mitt musikminne: MAI

av | dec 22, 2019 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Shady Lane, Minnesota, hösten 2018.

Jag befinner mig på Shady Lane, i ett hus kallat Shady Rest, i en amerikansk förort i Minnesota. Alla hus på gatan är gigantiska, så där stora som de är på film, och inne i huset är det heltäckningsmatta i alla rum, som vi får gå med skorna på. Jag och min vän Fasica repar inför kvällens gig inne i hennes sovrum.

Vi är på en tre veckor turné i USA och jag har precis haft ett samtal med kvällens arrangör. Allting känns för tillfället extremt löst och jag är inte säker på om vi kommer att få tillgång till den typen av utrustning vi behöver. Personen jag har fått kontakt med på venuet verkar inte ha så mycket kunskap om teknik och kan inte besvara mina frågor på ett sätt som gör mig lugn. Irriterad och med en ökande stress känns det plötsligt omöjligt att fortsätta repa. Mitt huvud fungerar inte som det ska, det känns som att ett monster har flyttat in som blir irriterad på mig själv för att jag spelar fel och irriterad på Fasica för att hon spelar rätt. Jag inser att jag håller på att bli sjuk i huvudet och ber om en paus.

Jag går ut på gatan och andas in den friska höstluften och inser att jag måste släppa taget om det jag inte kan kontrollera, och ha tillit till att kvällens gig kommer att gå bra, utan mitt kontrollerande. Men. Det. Är. Så. Svårt. Att. Släppa. Kontrollen.

Jag kommer att tänka på att en vän en gång berättade för mig att om en gör ”hoppsa-steg” så kan en inte fortsätta vara på dåligt humör. Så jag bestämmer mig för att testa det till tonerna av den enda låt jag har på offline på min telefon. ”Så också i Finspång”, Markus Krunegårds då rykande färska singel. Så på en liten brygga vid vattnet Minnetonka, hoppar jag plötsligt runt och vrålsjunger till låten och känner hur monstret i mig mer och mer avlägsnas och hur jag själv får flytta tillbaka in. Giget på kvällen gick dessutom svinbra.

Här kan ni se hur det såg det ut.

Min spellista innehåller givetvis låten som blev min mentala räddning i stunden, men även andra låtar som jag förknippar med våra 3 veckor i USA.

 

Pin It on Pinterest

Share This