Mitt musikminne: Lusid

av | Maj 21, 2017 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Det var getingsommar och det var varmt. Solen stod som högst på himlen och ljudet av fest ekade mellan berget och skogen på andra sidan viken. Det högljuddaste av alla sällskapen befann sig mitt på berget och hade fått nys om att vi fanns i närheten och att vi kunde ”spela musik”. Dem erbjöd oss ett par tusen för att underhålla dem på deras stora båt under deras solsemesterkryssning till öns norra spets, en resa som tar ungefär 40 minuter, och strax därpå började vi rigga upp trummor och förstärkare på båtens akterdäck.

Sällskapet bestod av berusade, solbrända och av solen hårblekta medelålders semesterfirare iförda öppna skjortor i gälla färger och dem satt liksom i en gradäng framför akterdäcket där vi stod med solglasögon och dragna instrument. Samuel hängde en cigg i mungipan och det bjöds på rosé och screwdrivers. Tio minuter ut på sjön, när vi var i full gång att spela till sällskapets stora förtjusning, föll den äldsta kvinnan i sällskapet över relingen och man ropade ”man över bord”, men ingen panik utbröt. Snarare tvärtom. Båten saktade in, en efter en plumsade alla ner i spat och efter dem kastades badleksaker, ölburkar och annat trams tills endast vi och kapten var kvar på däck och såg detta absurda utspel äga rum. ”The show must go on”, konstaterade vi och låtsades som om inget hänt. Som sagt bjöds det på dricka och Hovis spottade inte i glaset. Vi hade medvind och var framme på 30 minuter. När vi ankom bryggan på öns norra spets åt Hovis en mjukglass, muttrade något ohörbart och spydde plötsligt. Vi fick våra pengar kontant, klockan slog fyra och vi påbörjade resan hemåt för att äta en tidig middag. Vi bifogar en lista över de låtar som det inte går att spendera sommaren utan.

Relaterade artiklar

Pin It on Pinterest

Share This