Mitt musikminne: Loaver

av | jan 13, 2019 | Artiklar, Framsida Startslider, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Jag hade tagit uppehållsår från Psykologprogrammet för att mest vara i Italien och skriva musik. Det var ett år i limbo och jag kastades mellan hopp och förtvivlan – alla känslor förstärks ju i Italien, haha, gesterna blir lite större.

Musiken hjälpte mig att navigera i det där och jag brukade sätta upp en liten hemmastudio i vardagsrummet på högsta våningen med utsikt över det gamla slottet i Brescia. Jag älskade att sitta där och spela högljutt. Bastonerna fick dock alltid fönstren att skallra brutalt. Grannarna måste ha hatat mig. Ofta satte jag mig direkt efter frukost och plötsligt hade hela dagen gått fastän jag ännu var iklädd pyjamas. Jag hade verkligen på mig det dagarna i ända. Det kanske låter deppigt men eftersom jag inte är en typ som sover mycket så var det snarare som att dagdrömma på pyjamaskalas med synthen.

Emanuele knackade på och sade att han skulle ha ett möte med en Giovanni Ferrario, men att de skulle ses på café så att jag kunde fortsätta skriva ostört. Tack, svarade jag. Jag hade precis förälskat mig i Karin Boye och tog spontant fram en av hennes dikter, Svalorna, att spela över. Så kom The Swallows till en vintergrå förmiddag.

Flera av låtarna från EP:n skrevs under de där dagarna. När jag sedan gick ut i köket för att ta en påtår fann jag Emanuele och Giovanni där. Jag hälsade vänligt men skämdes nog så att jag blev alldeles röd i ansiktet, eftersom jag både kände mig ”påkommen” i mitt ensam-musicerande (när man tror att ingen lyssnar och tar ut svängarna lite för mycket) och insåg att jag fortfarande hade pyjamas på mig. Från den dagen började vårt samarbete av den EP som skulle komma att spelas in i samma studio som Giovanni hade spelat in sin egen första platta. Det var en bra pyjamasdag.

Pin It on Pinterest

Share This