Mitt musikminne: Linus Hasselberg

av | maj 3, 2020 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Jag satt på en bar i Berlin för några år sedan när högtalarna började spela Bränn BH:n följt av resten av Fevens gamla skiva. Hur kan det vara möjligt att du spelar den här skivan? frågade jag. Du vet att den är typ tjugo år gammal och gjord av en svensk rappare som gick upp i rök efter det släppet? Ja alltså hon var här för massa år sen och lämnade den innan hon gick. Sedan dess har jag spelat den, svarade bartendern.

Om jag minns rätt hade mina kompisar åkt hem dagen innan, så jag satt där i baren och lyssnade genom hela skivan, och när det tio minuter långa slutspåret Hela vägen ut var över bad jag honom spela hela igen. Det var underbart, jag beställde massa öl och nachos, och någon otroligt stark chili som jag tror gjorde mig magsjuk för jag satt hela flygresan dagen efter och var tvärsäker på att jag skulle dö.

Jag har svårt att minnas om den första skivan jag köpte var den med Feven, eller om det var Petters Bananrepubliken eller Föder Nåt Nytt med Ayo, men jag tänkte i hursomhelst att jag skulle dela en blandning av det som gick på repeat inne i mitt rum i början av 2000-talet. Shout-out till Melinda Wrede också, någon som vet vad hon gör nuförtiden?

Pin It on Pinterest

Share This