Mitt musikminne: Laser & Bas

av | Mar 26, 2017 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Jag gav mormor en Metallicaskiva i födelsedagspresent en gång. Hon var cirka 80 år. Jag cirka 15 år. Slog inte ens in den. Bara viftade med den framför mormor. Sa grattis och tog skivan med mig in på mitt rum och la mig på sängen för att bläddra i konvolutet. Metallica såg förföriska ut med bistra miner på svart bakgrund tillsammans med mangel och mörka mullriga röster. Vad visste mormor om sånt? Hon som lyssnade på så löjlig musik. Fick tårar i ögonen av fjantiga sånger i allsång på skansen och annat larv.

Jag var en 15-årig musikfullblodsnazist som tyckte mig förstå vad som var tufft, töntigt, äkta och fel. Tråkigt att jag aldrig hann fråga mormor vad hon gillade med Tomas Ledins Snart tystnar musiken, nu när jag tycker om den.

Men det kunde varit värre. Det har nämligen kommit till min kännedom att Metallica skulle va töntigt. Muskligt av och för killar. En pinne i patriarkatets fästning. Men jag kan lugna dig med att jag inte längre har kvar skivan. Din fyr i natten. Koll på läget sedan 1980. Luta dig tillbaka. Här kommer en lista med världens fetaste låtar.

Carl Johan Lundgren

Pin It on Pinterest

Share This