Mitt musikminne: KIDDO

av | okt 7, 2018 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Svårt att säga vilket år det var men det var precis när jag började hålla på med musik, hade startat ett band, skrev låtar, betalade massa pengar för att repa ett par gånger i veckan och vi målade drömmar.
 
Jag kom ihåg att jag tänkte om det är så här svårt att ens få bandet att fungera, mötas och repa och få alla motiverade, så hur ska vi då lyckas bli stora som band. Oj vad vi kämpade. Tror säkert alla som försökt haft ett band och varit den drivande kraften vet vad det innebär.

Jag var överhuvudtaget inte intresserad av pop då. Innan jag började skriva pop låtar för några år sedan var det rock för hela slanten. Led Zeppelin och Janis Joplin var mina förebilder. Progressiv bluesrock kallade vi det för.
 
Vi lyckades få ihop några spelningar och jag kan så väl komma ihåg vårt första gig.
 
Harry B James (rockbaren) när den låg nere vid NK Stockholm. Vi tryckte upp affischer i min printer hemma och satte upp på stan, upp och ned för vi hade läst någonstans att folk skulle haja till mer då ,haha. De såg riktigt hemmagjorda ut. Tror jag hade gjort en oljemålning på oss i bandet och så fotade vi den och skrev datum och stället på den med tusch. “Det var fancy”. Men vi var riktigt nöjda. Hade önskat att jag haft ett ex kvar som minne.
 
Jag tror det var en onsdagkväll och vi var supertaggade, det var så stort att vara i logen (backstage) sminka sig och vi bytteom till matchande scenkläder. Alltså peppen då var svår att slå….
 
Tror vi hade 15-20 personer i publiken och innan vi hade spelat klart stod de alla framför scenen och slängde med sinahuvuden.
 
Jag kommer ihåg att jag var så lycklig den kvällen att jag knappt kunde somna.

Pin It on Pinterest

Share This