Mitt musikminne: KATTHEM

av | jan 7, 2018 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Jag minns en vän jag hade som inte lyssnade på musik. Hen varken lyssnade, gillade eller hade alls några preferenser. När jag tänker på det kan jag fortfarande knappt förstå hur det är möjligt att ha en sån icke-relation till musik eftersom musiken har varit en enormt viktig ventil för mig från start. Under min uppväxt, inte minst, levde jag i princip genom musik. Det hände inte så mycket när en var tolv eller fjorton och just därför satt jag på mitt rum och lyssnade bort timmarna medan jag fantiserade om någonstans där spännande saker hände. Där satt jag tills pappa ropade att middagen var klar eller tills jag själv gick på min första spelning med dåvarande idolen Håkan Hellström. Då började livet på riktigt, typ.

Det finns alltså en del musikminnen att välja på. Men kopplat till KATTHEM har jag ett särskilt starkt musikminne. Vi hade just spelat på festivalen Peace & Love i Borlänge sommaren 2016. Vi spelade på den minsta scenen, hade en rätt kass speltid på eftermiddagen och det regnade under hela vår spelning. Alla våra instrument var även ostämda under hela spelningen. Men det gjorde liksom inte så mycket. Några tappra besökare lyckades hitta till vår spelning och vi hade ändå gjort en av våra första spelningar på en större festival.

Efteråt sprack himlen upp i solsken och vi ställde oss med en varsin öl för att titta på Bob Hund som spelade på en större scen. Stämningen var avslappnad. Livet var gött. Bob hund ägde. Dem spelade “Det skulle vara lätt för mig att säga att jag inte hittar hem men det gör jag; tror jag” och vi alla dansade och sjöng med. Och vi hade viss hybris och sa att “nästa år ska vi också stå på den största scenen”(det gjorde vi inte). Jag kände mig lite euforisk faktiskt. På väg från festivalområdet stal vi en Bob hund-LP från Bob hund. Förlåt, Bob hund.

Pin It on Pinterest

Share This