Mitt musikminne: KÅRP

av | mar 18, 2018 | Artiklar, Läsvärt, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Av olika anledningar som är sjukt ointressanta att berätta om så var får första spelning en s.k ”showcase”-spelning på en klubb i Stockholm. Det låter häftigt när man ser det i text så här, men egentligen är det bara ett vanligt gig med skillnaden att ett gäng creddiga snubbar kommer och bedömer en och letar efter utvecklingspotential (snark). Vi var såklart skräckslagna ändå.

För den som inte känner till oss är vår musik cirka 75% digital. Tills för några månader sen bestod KÅRP av 4 strax under medelbegåvade personer som hängt i studiomörkret på Hisingen lite för länge. Att plötsligt spela live kändes superkonstigt. Som tur var hade vi en plan. Vi kom på att om vi lånar ett stroboskop och en rökmaskin och vrider upp allt till max så kommer vi se medvetet coola ut, och samtidigt kunna dölja paniken i våra ögon. Dessutom anställde vi 20 av våra vänner (dvs. alla) som fick öva på våra texter så att de kunde dem utan och innan. I gengäld betalade vi deras inträde och öl. Fair deal. När kvällen kom lyckades vi bränna av en magisk spelning. Hela publiken verkade kunna alla våra låtar. Det lät i alla fall så, men vi såg inte så bra eftersom röken låg jämntät i hela lokalen.

Tyvärr hörde ingen av de creddiga snubbarna av sig efteråt, men look at us now! Här är vi på bild och skriver musikminnen åt självaste Popmani. Nånstans där uppfann vi samtidigt genren apokalypso. Så kan det gå: you win some, you lose some.

Pin It on Pinterest

Share This