Mitt musikminne: Kallblod

av | nov 3, 2019 | Artiklar, Läsvärt, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Det kanske låter konstigt, det känns konstigt att säga det, men både jag och Runaway bodde i en stuga djupt inne i en skog en stor del av våra liv. Det var där vi träffades, lekte tillsammans och och blev bästa vänner. Våra familjer hade av olika anledningar blivit en del av ett kollektiv som ville skapa ett alternativt sätt att leva på, utanför det vanliga samhällets ramar.

När man växer upp tror man att allt man är med om är normalt. Vi levde våra liv i princip helt isolerade utan någon större vetskap om omvärlden. Trots att vi inte hade några materiella tillgångar så hade vi i alla fall våra familjer och varandra. Först senare förstod vi vad vi faktiskt hade varit med om.

Vändpunkten kom en dag när vi båda var 15 år gamla. Vi var ute i skogen som vanligt när Runaway fick syn på ett gigantiskt fågelkranium. Trots om jag överhuvudtaget inte tror på något övernaturligt har jag svårt att förklara känslan som infann sig i mitt inre när vi närmade oss kraniet. Det var som att vi båda, för första gången i våra liv, kunde se vår verklighet kristallklart. Det fysiska och psykiska våldet, slavarbetet, förnedringen. Samma kväll bestämde vi oss för att fly tillsammans.

Vi tog oss till en stad i mellersta Sverige och blev placerade hos en familj som gav oss stöd och skydd. Omställningsperioden tog några år men eftersom vi fortfarande var unga var vi väldigt formbara och kom förhållandevis snabbt in i vårt nya liv.

Ett av de starkaste minnena både jag och Runaway har är första gången vi fick sitta ner och lyssna på radio. Varje låt är som inbränd i våra hjärnor. Det är dom låtarna den här spellistan består av.

Förutom första låten, för det är den första låten vi någonsin gjorde tillsammans. Men det är en annan story.

Pin It on Pinterest

Share This