Mitt musikminne: K. Malm

av | Nov 12, 2017 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Jag minns allt.

Jag minns hur dammet föll från takbjälkarna när bob hund spelade som högst på sin matinéföreställning en söndag strax före jul. 

Jag minns att jag gick hela vägen fram och tillbaka till festivalens parkering och hur Bob Dylan fortfarande spelade när jag kom tillbaka. 

Jag minns hur Teenage Fanclub och Nick Lowe kom ut på på scenen på samma festival istället för Manic Street Preachers som det stod i programmet, och hur glad jag blev av det. 

Jag minns hur min son nyvaken kom ut i köket, stannade upp, lyssnade och sen dansade genom hela Beyoncés Halo en tidig söndagmorgon. 

Jag minns hur en kassett med New Order räddade en hel sommar i skarven mellan ungdom- och vuxenliv.

Jag minns de repiga Beatlessinglarna i korgen som stod i mina föräldrars garderob.

Jag minns hur dåliga Dinosaur Jr var på en flytande scen utanför Riddarholmen och hur blöt jag var av regnet.  

Jag minns hur Nico grävde djupa hål i själen vid en liten skogssjö. 

Jag minns hur bastrumman föll framåt och hur Jari vräkte ner sin gitarr med halsen före genom skinnet innan han i vredesmod gick av scenen.

Jag minns precis var i Frankrike vi var när alla i bilen sjöng med i Grottorna och att jag alltid får gråt i halsen och aldrig klarar att sjunga sista raden.

Jag minns att jag satt i en bil i Luleå med Cristian när jag hörde Gun Club första gången.

Jag minns inte hur många gånger på raken jag lyssnade på Clever med Erykah Badu, men jag minns att det var många.

Jag minns inte årtal eller samtal eller ansikten eller utsikten. Men jag minns musiken. Jag minns det som igår. Det spelas upp som känselfilm.

Pin It on Pinterest

Share This