Mitt musikminne: Junior Brielle

av | apr 8, 2018 | Artiklar, Framsida Startslider, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Det vi älskar mest med musik är känslorna som vi får på köpet. En bra låt kan vara ett väldigt skönt avbrott i våran gemensamma ”inga känslor kvar-vardag”. Vi minns ganska väl första gången vi kände något innerligt och tydligt av musik. På den tiden fick man ibland nys om en ny låt genom att någon på skolan sjöng på den eller pratade om den. Det eller voxpop/MTV.

Vi hade köpt en bränd kopia av Marshall Mathers LP av skolans farligaste kille (skate-Steve). Vi fick sitta och lyssna på ganska låg volym framför stereon på vårt pojkrum… som en andakt nästan. Pappa hade förbjudit oss för att lyssna på den skivan. ”Bitch imm’a kill you, you don’t wanna’ fuck with me,” och ”So you can suck my dick if you dont like my shit” var lines som han inte ville att vi skulle skrik-rappa hemma. Eminem var och är en mästare på att ta sina texter till det extrema. Han är både musiker, komiker och skådespelare på den skivan.

Vi blev varken glada eller exalterade av musiken, snarare rädda, lite deppiga och coola. Vi fick känna något annat än skolångesten för ett litet tag helt enkelt. Medan vi satt och lyssnade på Eminem där i början av 00-talet så släpptes det otroligt bra musik från många andra håll. Detta skulle vi fatta sen några år senare, när vi insåg att vi kanske inte var hip-hopare.

Pin It on Pinterest

Share This