Mitt musikminne: Johan Klingwall

av | Jan 29, 2017 | Mitt musikminne, ö

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Från att jag började skriva musik och flera år framåt satt jag fastklistrad framför det legendariska hiphopforumet whoa.nu – ett forum där du kunde lägga upp låtar helt fritt och andra medlemmar kommenterade deras åsikter om dina verk. Jag hade trillat över en artist som kallade sig Oscar & Blixtar som jag verkligen fastnade för, och efter att vi skrivit fram och tillbaka en hel del bestämde vi oss för att mötas upp och skriva ihop. Jag tog mig till Åkersberga där han hade sin studio i sitt pojkrum. Vi skrev och klickade direkt och startade gruppen ”Kopi Luwak” som bestod av mig, Oscar Alexanderson och Niklas Liberg och gjorde låtar med titlar som Jag säger upp mig imorn, Snälla pojkar kommer sist bara för att de är snälla, Snooze och Kafferast.

Vi fick en spelning på Kungsträdgårdens stora scen som ledde till långvarig hybris och efter det blev vi bokade till en spelning i Eskilstuna. Vi skulle äntligen spela utanför Stockholm = hybris bekräftad. Vi åkte ner och var hur laddade som helst. ”Det är nu det händer” kan möjligtvis ha dykt upp i huvudet ett par gånger. När vi anländer inser vi att det är en stängd studentfest och alla är redan svinfulla. Vi går på och spelningen utspelar sig för en liten stackare som har en markant högre promillehalt i blodet än resten av fyllebultarna och dansar själv framför scenen medan resten sitter vid sina bord utan att ens lägga märke till oss. Det här var definitivt livets antiklimax. Vi lämnar spelstället, går bort till torget och ställer oss i en korvkö. Från ingenstans får en i gänget en skallning och när jag kliver fram med min då kantstötta hybris för att bryta bråket åker jag också på en sådan smocka att fötterna lämnar marken och jag slår ut flisor i tänderna.

Vi hade på toppen av detta ingenstans att sova, så vi trängde in oss och sov fyra personer i en svinkall Seat Ibiza. När vi kom hem från spelningen var vi inte bara bakfulla, blåslagna och trötta.

Vi hade så att säga, tagits ner på jorden igen.

Hybris återkallad.

Relaterade artiklar

Pin It on Pinterest

Share This