Mitt musikminne: Jarle Skavhellen

av | Aug 13, 2017 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Mitt tidigaste musikminne var när jag upptäckte fenomentet CD-skivan. Compact disc. Piken av teknologin. Jag var fem år gammal. Jag skrek frusterat till min pappa att jag ville höra någon riktigt bra cowboy musik och han sa att det fanns i hyllan i ett fyrkantigt fodral precis som alla andra skivor. Aldrig hade jag hört något så förvirrande.

– Kassetter är inte fyrkantiga, din idiot. Det är ehm, någon annan form, muttrade jag tillbaka och letade runt bland fodralen.

Men där var den. I det gudomliga skenet av IKEA-ljus fanns det ett flisat plasthölje. Den markerade titeln och de två gamla männen i mörka skjortor och prickiga gula hängare på omslaget. Var och en höll en blank röd gitarr. Titelbokstäverna matchade med hängselna och löd Chet Atkins & Mark Knopfler – Neck and Neck.

Jag öppnade fodralet. Vad är det här för galenskap? Är alla låtar på en och samma sida. Vilken bra dag att vara vid liv på och jag undrar vad som kommer att komma härnäst. Jag klickade på play, satte på mig min vita Lucky Luke cowboy hat och började springa i cirklar på golvet. Det fanns ingen tvekan om att detta var cowboy musik i mitt femåriga medvetande.

Pin It on Pinterest

Share This