Mitt musikminne: Jaqee

av | Jun 18, 2017 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

”Château du Scipionnet”
Ett starkt sådant skedde i Frankrike härom året.

Genom alla år har musiken tagit mig till många fantastiska ställen. Platser som den där lilla 4 åringen i Kampalas förort aldrig kunde drömma eller fantasiera om. Många minnen är undangömda i mitt undermedvetna, andra är rejält suddiga. Men detta minne hänger kvar.

Med kokoo girl skivan (2009) så fick jag möjligheten att få lära känna Frankrike. Publiken där har varit jättefina mot mig. Vi gillar varandra. Fransmännen firar gärna och skämmer bort sina artister. Den 11 augusti 2013 fick jag möjlighet att få åka och spela på Le Vans Festival I ARDECHE där band som Groundation, Julian Marley, Gnawa Diffusion också skulle lira.

Dagen innan var jag och bandet i Alperna där vi också hade giggat. Redan där uppe, blev vi star-struck over den bombastiska skönheten som man bara kan hitta I bergen. Bilturen till Ardeche var magisk. En natur upplevelse efter den andra. Vi blev nockade. Väl i “Le Vans (Ardeche)” där vi skulle spela. Fortsatte temat natur upplevelse. Berg byttes ut mot sol och siesta som präglade småbyar.

Vår backdrop för konserten, en mega natur sten-vägg hade lite desertrock feeling över det hela.

– The French People loooove you, säger fina Emilie som är vår artistvärd.

– After the show I will take you to where you will stay, säger Emily till oss.

Så efter gigget, satte vi oss i turnébussen som körde iväg oss bort från festivalområdet och ut ur staden, till en liten by och slutligen hamnade vi djupt in I skogen som öppnades plötsligt. Det känns som att vi far i en katapult 150 år bakåt i tiden. Här stod tiden still. Framför oss, ett majestätiskt slott. Ett av de vackraste jag någonsin sett. Old school, halvsliten, romantiskt,

”Château du Scipionnet”
Omgiven av djupgrön skog och bäckar, står detta bygge med golv som knarrar, dörrar som är gamla och tunga, Spökande sus på natten, vacker stuckatur och hantverk på slingrande trappor, tak, dörrar.

Romantiken är total, dekadensen den med, min hippie själ var i ett paradis.

”Château du Scipionnet” finns sedan Napoleon Bonaparte tiden och tillhörde en av hans över officerare. Idag kan man övernatta där och hittas i den lilla byn ”Chambonas”.

Jag har valt att göra en playlist med dub och reggae från groundation eftersom de spelade på festivalen och jag gillar deras sound…

Pin It on Pinterest

Share This