Mitt musikminne: James Hersey

av | okt 28, 2018 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

När jag var 10-11 år lärde jag mig mina första ackord på gitarr av min pappa. Han spelade och sjöng väldigt ofta för oss barn, mest folk- och poplåtar från sin egen ungdom. I det avseendet är han nog min första inspirationskälla. Själv älskade jag att sjunga, så det kändes naturligt att lära mig spela gitarr.

Vi hade ett gammalt kassettsystem med en mikrofon, jag kunde spendera timmar med att spela in mig själv och lyssna på inspelningarna när jag spelade mina favoritlåtar. Eric Claptons Tears In Heaven är sannolikt den viktigaste covern som jag lärde mig vid den här tiden. Det är ett ikoniskt men inte särskilt svårt riff, och textens djup berörde mig otroligt mycket vid den åldern. Jag framförde den på en hemmafest som min musiklärare arrangerade, och jag minns att flera föräldrar kom fram till mig efteråt och berättade hur vackert jag hade spelat.

Som barn var jag väldigt känslosam och att göra andra glada var det bästa jag visste. Att se hur berörda de blev var en stor inspiration för mig. På många sätt var det framträdandet en avgörande punkt i mitt liv. Det gav mig självförtroendet att fortsätta sjunga, pushade mig till att utforska mer musik och la så småningom grunden för mina egna texter och melodier.

Att göra covers var det bästa sättet för mig att hitta min röst och mitt sound. Genom att analysera hur mina favoritartister framförde och skrev sina låtar fick jag de första byggstenarna till mitt musikaliska uttryck.

Pin It on Pinterest

Share This