Mitt musikminne: It’s For Us

av | feb 24, 2019 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Once I Wanted To Be The Greatest

Jon: – Första gången jag träffade Camilla var på Götgatan i Stockholm. Hon var just i färd med att rulla åt sig en rykande färsk Cat Power-affisch från något elskåp. Jag hade högst tre minuter tidigare rullat till mig en egen och en gemensam vän som jag råkade glida med just den dagen presenterade oss för varandra. Jag tror det var.. 2008…

Camilla: –  Den gemensamma vännen spelade trummor med mig i ett annat band vid tillfället. Jag kommer inte ihåg att det var första gången vi sågs, men har fått det berättat för mig sen. Den gemensamma kompisen tipsade om att den här personen (Jon) var en grym gitarrist. Och vi började spela ihop i ett annat projekt så småningom. Så It’s For Us är helt enkelt Cat Powers verk egentligen. Och hon har hängt med sedan dess på olika sätt. Det finns så mycket minnen att berätta som knyter an till Cat Power. När jag gick i gymnasiet så var min favoritskiva You are free och i och med att jag gick musikgymnasiet så var jag så illa tvungen att spela upp/framföra något live och då valde jag såklart Maybe not.

Jon: –  Jag var graffitimålare på den tiden och brukade signa mina pieces med diverse Cat power referenser. Ett tag hade jag till och med ett crew som hette Cat-power. (Den officiella betydelsen var ”Cory and Trevor power”) men ändå.

Musikaliskt och konstnärligt och känslomässigt är Cat power något av en röd tråd som alltid funnits med.

Pin It on Pinterest

Share This