Mitt musikminne: Italo bitches

av | apr 28, 2019 | Artiklar, Läsvärt, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

För att återkalla våra musikminnen tillsammans har vi dykt djupt, djupt ner i minnenas mareldsfyllda ocean, likt Albus Dumbledore plockat ner en efter en av de små minnestillbringarna från hyllan och hällt ner dem i minnessållet för att sedan doppa ner ansiktet och färdas tillbaka i tid och rum. Instagram Stories Archieve.

Ett genomgående tema för våra musikminnen tillsammans som stjärnsystrar – nu när vi sitter här och bläddrar tillbaka i cyberspace – verkar ha råkat bli rosaskiftande solljus, natursköna utsikter och total kärlek.

2017-04-15 — 20:16:

Den ovetande men blivande duon Italo Bitches står på täppan till en stuga på Tjörn i kvällssolen och sjunger lite för inlevelsefullt med till sina Enya- och Enigmafavoriter och driver sina vänner till vansinne, men kan bara inte sluta. En stark start på stjärnsysterskapet.

2018-07-01 — 04:28:

Ena halvan av Italo Bitches uppenbarar sig ur vad som ser ut att vara ett färgskiftande rökmoln. Hon sträcker sig ut vid staketet på balkongen som andra halvan av Italo Bitches befinner sig på och de bevittnar tillsammans en av de vackraste vyer de sett: dimman som ligger som ett täcke över ängen, grantopparna som sträcker sig upp i en begynnande morgonsol. Inifrån det färgskiftande rökmolnet hörs skratt och tonerna av How Does It Feel med Kamaiyah.

2018-07-08 — 05:10:

Italo Bitches befinner sig på en festival i Dalarna, en av dem ser ut att jamma på en casiosynth och den andra på tamburin, morgonsolen lyser upp gräsets dagg. Alla trodde att festen var slut men utanför ett matstånd finns instrument och ett ljudsystem som duon i en impulsiv kupp erövrar från bluesgubbarna. De blickar ut över en större och större publik som samlas runtom och en efter en av festivalens dolda sångtalanger får komma fram och gästa karaoken som uppstått. Vi skippar framåt några videos och får även se en enhörning, ena halvan av Italo Bitches som spelar blockflöjt i ett militärtält och andra halvan som sjunger av hjärtat till I Have Nothing av Whitney uppe på toppen av ett trämonument.

2018-08-15 — 18:55:

Italo Bitches har för en vecka flyttat in i ett missionshus i Ed för att slutföra låtarna till sin skiva Bitch Life. Kvällssolen strålar in genom en öppen dörr och i glipan skymtas ängarna, sjön och skogen på andra sidan. Kyrkorgelns toner strömmar från den gamla scenen under det höga taket och lägger grunderna till slutspåret som symboliserar Italo Bitches färd genom atmosfären ut i yttre rymden: Exit Earth.

Fotograf:
Daria Spitza

Pin It on Pinterest

Share This