Mitt musikminne: Immunförsvaret

av | Apr 23, 2017 | Artiklar, Läsvärt, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist

Jag och Oskar växte upp i samma bostadsområde utanför Luleå, och vårt första uppträdande tillsammans var i en show på lågstadiet. Vi gick i parallellklasser och kände inte varandra då, men blev slumpmässigt ihop-parade för att sjunga duett på Knockin’ on Heaven’s door. Oskar hade egentligen räckt upp handen för att få spela gitarr, men det önskemålet tog hans fröken ingen notis om. Oskar hävdar att detta gjorde honom oerhört besviken, men på en videoupptagning från showen så verkar han ha funnit sig väl i rollen, och iklätt sig sin en komplett Axl Rose-outfit med bandana och allt. 

I översättningen som vi blev tilldelade hade dock originalets skottlossningar och dödsångest tonats ner avsevärt, och istället var det matteboken som skulle överlämnas och sommarlovet som väntade på andra sidan dörren. På den tiden så föredrog jag min Djungelboken-kassett framför både Bob Dylan och Guns ‘n’ Roses, så min framtoning var inte alls lika entusiastisk. Det kompenserade dock Oskar för med råge, och vevade triumfatoriskt sin segernäve mot gympasalstaket. 

Premiärpubliken var tyvärr inte så extatisk som Oskar hade förväntat sig, vilket ledde ner honom i en kreativ svacka som varade en bra bit in på mellanstadiet, och själv så sadlade jag om till trumslagande korgosse. Sen dröjde det ända till slutet av högstadiet innan vi började spela tillsammans igen, men då började vi å andra sidan spela desto mer. Och äventyret fortsatte… 

Men vi passar gärna på att tacka Anders och Bengt på kommunala musikskolan som förde oss samman första gången. Det gläder oss att sanningsenligt kunna säga att vi inledde vårt musikaliska samarbete med att sjunga Bob Dylan-covers på lågstadiet. Att vi liksom tyckte att hans texter precis fångade känslan av att växa upp på Hertsön under nittiotalet. 

På vår playlist har vi samlat tio andra låtar som vi tycker precis fångar känslan av att växa upp på Hertsön under nittiotalet:

Pin It on Pinterest

Share This