Mitt musikminne: I’m Kingfisher

av | mar 25, 2018 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Det var en märklig vecka. Jag hade bokat studio en helg i februari för två år sedan med tanken att sätta hela nya skivan. Dagen innan jag tog tåget upp till Värmland gjorde jag en spelning med Ryley Walker på Mejeriet och kände mig så otroligt på tårna. Men min pappa hade varit dålig ganska länge och han blev nu hastigt sämre och gick bort när jag satt där på tåget norrut på fredagmorgonen. Så det blev ändrade planer inledningsvis, men jag och Carl som jag alltid spelar in med bestämde oss för att ändå för att vika lördagen åt att ses och spela in lite och prata. Och musiken känns alltid som ett varmt och ombonat ställe att stänga av bruset från omvärlden med.

Vi släckte ner, satte på tekniken och det är märkligt hur lätt allt gick den där gången. Den kvällen spelade vi in en hel del som jag blev nöjd med. Och så hade vi en tagning som jag tyckte var en av de bästa, men som distade för att jag fått för mycket feeling. Och då spelade Carl upp videon till Johnny Cashs Hurt för mig. Det här är en låt som jag lyssnade väldigt mycket på när den kom, men som jag då inte hört på länge. Runt treminutersstrecket ger signalen fullkomligen upp på den närmickade sången och brister när Johnny Cash trycker på i den där fina slutdelen av låten där pianot bankar och elektronikdronen lägger sig som en matta. Jag måste säga att jag tidigare knappt tänkt på disten, den passar så fint in. Det är fantastiskt att det skeva ofta blir så vansinnigt vackert. Här är den och några andra låtar jag lyssnade mycket på då.

Pin It on Pinterest

Share This