Mitt musikminne: Holy Now

av | Mar 19, 2017 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Jag kommer ihåg att jag springer över högstadiets skolgård. Låten, Poor Leno, och ljudet ur min kompis nya portapro är nog det mest uppslukande jag hört och det får mig att springa som en tok. Det är på samma skola jag bestämmer mig för att byta altfiol mot elgitarr, Bach mot The Strokes. Det var ingen som sa det men jag visste att de tyckte det var töntigt att spela fiol.

Jag minns en gitarrlektion i ett kallt garage och därefter mina egna portapro spelandes det finaste ljud jag hört komma ur en gitarr. Misty spelad av Barney Kessel. Såhär i efterhand en låt som väcker känslan av att inte vara tillräcklig. Jag försökte spela lika fint men det gick aldrig.

Jag minns när jag träffade Samuel, Ylva och Julia och musiken jag mötte tillsammans med dem. Deerhoof, Joni Mitchell, tUnE-yArDs, Nick Drake och Dirty Projectors i nya hörlurar påväg till Tyskland på turné. Jag minns resor till och från spelningar där musiken har tagit oss genom krossade hjärtan och nyförälskelser och en lägenhet i Malmö där BRONCHO skapat dansgolv.

Jag minns också den fantastisk känslan av att tillsammans förväntansfullt stoppa in Holy Nows första EP i en bandspelare, höra knastret och till allas jubel trummor.

Hampus

Pin It on Pinterest

Share This