Mitt musikminne: HELH

av | maj 6, 2018 | Artiklar, Framsida Startslider, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Någon gång i flyttar mellan olika hårddiskar och mobiler och datorer försvann alla mina foton från maj till september. En hel sommar, alla bildbevis försvunna. (Ja okej, utom på instagram, men de är ju komprimerade och kan inte skrivas ut i det högupplösta årsfotoalbum jag alltid har ambitionen att sätta ihop men inte gjort sedan 2014.) Tur att saker dokumenteras i huvudet också: på platserna en var, i dofterna, och i låtarna som var soundtrack. I mina spellistor står datum.

2017-05-26
Jag och Mickan och Maja satt på klipporna vid havet och drack prosecco och åt körsbär, vi skrev till varandra samtidigt tror jag. Mickan satte på Ulla Billquist: varför försaka en enda liten stilla flirt? Stunden kommer kanske aldrig tillbaka. När du och jag hånglade sedan var det första gången på flera månader, och medan vi somnade gick den låten på repeat ihop med några andra i samma sovvänliga mjukhet. Jag är en liten Eva, som funnit lust att leva.

2017-06-18
Varje morgon vaknar jag före dig, jag vaknar på natten också, jag är inte van vid att sova bredvid någon, har alltid haft separata täcken men nu tycker jag att det är mysigt att svettas bredvid dig. En morgon som känns som söndag väcker jag dig med The Velvet Underground och vi steker pannkakor i ditt kök.

2017-07-25
Lana släppte Love, jag sjöng med, kanske på prov, prövade mig och prövade dig. Kunde jag sjunga om att vara young and in love? Den spelades också i bakgrunden medan du hade gråtit på toaletten och jag lagade mat, dina tårar kom igen när vi kramades. Du var glad men arg, sade du.

2017-08-02
Medan jag DJ:ade skickade jag ett klipp till dig där jag mimade med, jag kände mig rolig och flirtig men kanske too soon-okänslig: nobody wanna see us together but it don’t matter, no, ‘cause I’ve got you, babe.

2017-08-28
På instagram har någon delat en intervju med Palmistry, jag lägger in honom i alla spellistor när det är fest, tipsar dina vänner, vi sittdansar till Sweetness och Lifted i din soffa och du skrattar åt mina moves.

2017-09-17
Jag tänkte att Alkbergs Vuxna människor handlade om hur en relation kunde hålla trots att tiden går och saker förändras och lyssnade på den som tröst. Jag tänkte mycket på det: allt förändras allt förändras allt förändras. Jag ville vara så mjuk och så böjlig så att alla förändringar, även slutet, inte skulle göra så ont.

2017-09-18
För att jag vill se det du har sett börjar jag kolla på Call the Midwife, jag vill att vi ska dela så mycket som möjligt. Kärleken i 50- och 60-talslåtarna är naiv och rak men kan en inte få unna sig en sådan kärlek då? Jo.

Det här är en spellista med låtar ifrån sommaren 2017, sommaren jag blev kär.

 

Fotograf: Madeleine Martinsson

Pin It on Pinterest

Share This