Mitt musikminne: These Heavy Clouds

av | apr 15, 2018 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får adela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Hela förra våren bodde jag i Göteborg och jobbade som kompositör i en uppsättning på Backa Teater. Jag hyrde en lägenhet via teatern som låg rätt centralt och brukade gå långa promenader som oftast sträckte sig mellan hemmet-teatern-järntorget, och lite senare när våren började göra sig påmind upp på berget bakom huset och bort genom koloniområdena vid Annedal.

Jag spenderade större delen av min lediga tid antingen på tåget mellan Göteborg och Stockholm eller hemma i den lägenheten. På soffan i vardagsrummet där solen brukade skina in på mitt på dagen. Skrivandes på musiken jag släpper med These Heavy Clouds nu den här våren. Under den här perioden pågick även nåt sorts intensivt brevväxlande mellan mig och min tjej, i form av Spotifylistor. Jag lyssnade så extremt mycket på de här listorna som vi gjorde. Det var som att alla dom där låtarna skapade ett soundtrack och nåt sorts drömmigt skimmer över hela min tillvaro.

Det här är vad jag lyssnade på. Akompanjerat av vårsol, blommande magnoliaträd och 05:51 tåget mellan Stockholm och Göteborg.

Pin It on Pinterest

Share This