Mitt musikminne: Hannah Smallbone

av | jul 7, 2019 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

När jag sitter hemma och producerar på min dator brukar jag använda mig av en redan befintlig låt jag fastnat för för tillfället. I vintras var jag insnöad på 70-tals discons ljudbild och det är de låtidéerna jag nu tagit med in i studion. Min utgångspunkt är att man i princip kan inspireras av vilken genre som helst, vare sig det handlar om en simpel dansbandsmelodi, ett plastigt 80-talssound, eller någon grötig blues som tillexempel rockmorsan Joan Jetts’ I hate myself for loving you.

Jag kan också ibland bli extremt förtjust i ocreddiga keyboards framför nördiga synthar eller varför inte de blöta reverben från Mariah Careys tidiga 90tals-powerballader? Ofta fastnar jag för musik som folk tycker är ganska så skittöntig. Tycker det finns lika mycket charm i den artificiella pop-reggaen som i den avgudade Jamaica-reggaen – med risk för att göra mig ovän med någon inbiten haschrökare.

Även om jag vuxit upp med mammas och pappas alla vinylskivor, Beatles och Pink Floyd och allt vad det brittiska musikarvet heter, så har girlgroupsen alltid spelat en stor roll. Och närmast hjärtat har nog alltid de dramatiska powerballaderna legat. Som tonårstjej med hårborste framför spegeln, finns det inget jag romantiserar mer än just de stora wailande sångerskorna.

Ett ganska färskt musikminne jag blivit blödig över var förra året när jag satt och tittade på One Love Manchester-konserten Ariana Grande arrangerade efter det hemska terrordådet som drabbade hela världen. En barnkör, med bl.a. medlemmar som förlorat sina vänner i attacken, kom upp på scenen och sjöng en av Aris låtar My Everything.

Det var så vackert och så sorgligt och blev ännu starkare när man hörde fördärvet i deras röster där även de falska tonerna kom till sin rätt. Hade jag samlat ihop alla mina favvolåtar hade denna lista blivit jobbigt lång, så därför kör jag nu en lista med tema på enbart diva-låtar, och ja, där finns det även plats för manliga divor, så som Prince och Beegees.

Pin It on Pinterest

Share This