Mitt musikminne: Hanna Nutti

av | jan 26, 2020 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Pappa hade en gammal Toyota i SUV-modell där man kunde fälla ned två bilstolar från väggen i bagaget och åka baklänges. Jag och min lillasyster älskade att sitta där längst bak i dom väldigt osäkra stolarna, mest för att få maximal volym på musiken pappa spelade. Där låg nämligen bilstereons enda högtalare och vägen mellan Keinovuopio och Karesuando var magisk i de stolarna med just musiken som spelades.

När en speciell låt hittar sin väg in vid exakt rätt tidpunkt så blir man ju knockad, och det var exakt vad den där 12-åringen blev när The Promised Land med Bruce Springsteen började. Det är som att jag, hundarna på vår gata och Bruce förstår något som ingen annan förstår, tänkte jag då.

Sedan dess har minneskatalogen fyllts på med en hel del musikögonblick som är livsförändrande. Musik berör mig nästan fysiskt och jag känner den som en hand i min hand, som en ångesttäcke att bäddas in i eller som en sluss till en dåtid. Save Me From Myself med Elin Ruth Sigvardson är ett stilla minne om att ligga näsa mot näsa med min bästa kompis minuten innan vi somnar.

Att lyssna på The Truth Is a Cave med The Oh Hello’s är som att hitta hem, hem till London igen och jag känner lukten av Londons gator. Mississippi Nuthin’ med Shovels & Ropes är som att lyftas från det djupaste och hitta en väg tillbaka. I Got You med The White Buffalo är ett hugg i magen och en påminnelse om en kärlek som aldrig fick växa.

Här nedan har jag samlat låtar som haft enorm betydelse för mig, antingen en tröst vid sorg, vardagsglädje eller en knuff i rätt riktning. Jag hoppas att mina egna låtar på något sätt har den betydelse för någon.

Pin It on Pinterest

Share This