Mitt musikminne: Hanna Järver

av | nov 26, 2017 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Min första egna lägenhet var i Rimforsa utanför Linköping. Jag var 18 år, hade precis tagit studenten och skulle gå en musiklinje på en folkhögskola. Lägenheten var ganska sunkig och trappuppgången luktade avlopp men jag var skitglad ändå. Det var en mäktig känsla att stå på egna ben och jag kände mig nog väldigt vuxen, även om jag mest levde på ”japansk mix”, cola och halvkokta rödbetor.

Vi var ett ganska tajt gäng som hade skrivit och spelat mycket ihop under gymnasiet som flyttade dit samtidigt. Alla hade stora musikaliska drömmar och det fanns en tilltro och hybris som jag kan sakna ibland. Det kändes lite som att vi satt på en stor hemlighet.

I princip var det enda jag gjorde (förutom att kolla om SATC) att sitta i min aprikosa soffa/säng/matplats och skriva och spela in låtar. Musiken jag lyssnade på då är fortfarande speciell för jag var nog som allra mest mottaglig då. Jag har gjort en spellista med låtar som spelades flitigt i min lägenhet under de här månaderna.

Pin It on Pinterest

Share This