Mitt musikminne: Gundelach

av | apr 29, 2018 | Artiklar, Framsida Startslider, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Jag har ett ganska starkt minne från när jag var ungefär 14-15 år gammal. Det var inte bara det att jag var ung, utan jag var även ganska liten till växten vid den tidspunkten. På den tiden var jag även ett ganska ”Hardcore” heavymetal-fan så jag och en kompis skulle sticka till Oslo Spektrum för att se Iron Maiden.

Som de trogna fans vi ville vara, så tröck vi oss självklart fram mot scenen direkt när vi kom in. Vi stod kanske 10 meter från scenen när förbandet gick på. Det var förresten nått svenskt band, kommer inte ihåg vilka men men.

Redan då var det sjukt trångt och jag kommer ihåg att en äldre kvinna sa till mig: – ”Här kan ni inte stå, ni kommer bli ihjäl trampade”. Ungefär 10 minuter senare när jag smått börjar få lite panikkänslor pågrund av allt folk, går Iron Maiden på med låten Number of the beast och hela Oslo Spectrum exploderar.

Eftersom trycket blir så stort, så kan jag helt plötsligt inte känna golvet något mer. I ren panik börjar jag skrika och sparka. Lyckligtvis är det en man som tar tag och lyfter upp mig, så jag liksom crowdsurfar fram till staketet där en vakt får tag i mig. Som tur var så gick det fint, men det var ju rätt läskigt. När man tänker tillbaka på det, så är det ändå ganska mäkigt hur mycket kraft bara en låt kan skapa.

 

Fotograf:  Fredrik Harper

Pin It on Pinterest

Share This