Mitt musikminne: Frida Sundemo

av | jan 21, 2018 | Artiklar, Läsvärt, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Kjellbergsgatan 4

När jag var 23 år fick jag ett förstahandskontrakt i Göteborg. Det var min första alldeles egna lägenhet och lyckan var enorm. Den lilla ettan låg i världens mysigaste kvarter och hade ett gigantiskt halvmåneformat fönster som vette ut mot gatan. På dess lika överdimensionerade fönsternisch satte jag mig ofta med en kopp kaffe och kände mig som en fransk version av Carrie i SATC (lyckligt ovetande om graden av pretention).

Det här med hur sinnesintryck aktiverar minnen har alltid fascinerat mig. Några av mina starkaste barndomsminnen är kopplade till lukter och musik och jag är övertygad om att det är något de allra flesta känner igen sig i.

Jag gillar att förflytta mig till fots och lyssnar då oftast på någon podcast. Om jag lyssnar igen på ett specifikt avsnitt (ja, det händer ganska ofta) så är det inte sällan jag i mitt inre transporteras till olika gator och platser under avsnittets gång. Rumsminnen som kan tyckas oviktiga men som uppenbarligen lagrats av någon anledning och nu väcks till liv av några meningar i följd.

På samma sätt har människor i alla tider rest i tiden via musik. Och när jag längtar tillbaks alltför mycket till Kjellbergsgatans romantik sätter jag på följande playlist:

Pin It on Pinterest

Share This