Mitt musikminne: Frida Scar

av | Nov 19, 2017 | Artiklar, Läsvärt, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

När jag som ung tonåring upptäckte den svenska skatepunk-scenen blev jag frälst. Jag hade inte så mycket val eftersom min storebror spelade musiken högt därhemma varje dag. Det var samtidigt som jag också började lyssna på hiphop och världen kändes plötsligt så mycket större än mitt flickrum där jag stod framför spegeln och mimade i olika outfits.

Millencolins skivor Life On A Plate och For Monkeys, släppta 1996 respektive 1997 gick varma hemma hos oss och nån gång i den vevan skulle de spela på Musikens Hus i Majorna, Göteborg. Jag var i 13-årsåldern och hade aldrig varit på en spelning. Det hela kändes extremt stort. Jag skulle dessutom få gå dit med brorsan och hans coola kompisar som själva hade ett band som spelade samma typ av musik. Jag minns helt ärligt inte så mycket av den musikaliska biten av spelningen, men jag gissar att den var grym.

Det jag istället minns var känslan hos publiken. De slängde sig hit och dit i moshpits, skrek med i låtarna och gav allt. Jag stod där med stora ögon och kände så tydligt att jag ville vara en del av allt det där. En ny värld öppnade upp sig. En där andra älskade musik lika starkt som jag gjorde själv, fast i grupp, tillsammans. Efter det följde många år av festivaler, spelningar, rep med vänner och drömmar om att själv få ge publiken den känslan som jag fick när jag såg Millecolin första gången. En känsla av att livet är stort och svindlande.

Här får ni min lista med låtar jag växte upp till.

Pin It on Pinterest

Share This