Mitt musikminne: Frida Öhrn

av | Dec 3, 2017 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Jag minns när jag gick upp för trappan till den lilla studion på övervåningen. I flera dagar och många timmar hade vi lagt sång till den kommande debutskivan med Oh Laura.

Jag var i en rejäl svacka. Tyckte att allt lät livlöst och ointressant när jag sjöng. Många tagningar blev det och självförtroendet var som bortblåst.

Det var lite skönt att ta en paus från allt det där och gå in till min kompis Erik och hans lilla studio på övervåningen Jag skulle hjälpa honom med en demon som hette Release me som han försökte få med i en reklamfilm.

Jag minns hur lätt det kändes, hur bra jag tyckte det lät utan ansträngning. Hur orden och meningarna fick liv.

Min frustration som jag tidigare känt forsade ut i toner och ord. Vi tog en eller två tagningar, behövdes inte mer.

Det var skönt att känna hur musiken kunde hela en i stort och smått.

Tänkte nog inte att det skulle bli något av den där lilla fina låten. Om den mot all förmodan skulle komma med i en reklamfilm skulle dom säkerligen ta en känd person som skulle sjunga. Det var mest en kul grej. Jag brukade hjälpa kompisar med sångpålägg lite här och var, inget speciellt med det.

Men så fel jag hade.

Release me tog fart, hamnade på topplistor över hela världen och resten är historia.

Här kommer en lista på mina favoritlåtar, några har funnits med mig sen barnsben, många har format mig och min röst.

Alla har en särskild plats i mitt hjärta.

Pin It on Pinterest

Share This