Mitt musikminne: Ennui

av | Nov 25, 2018 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

När jag växte upp spelade jag i ett coverband, som många andra barn som håller på med musik. Vi lirade på fritidsgårdar runt om i Göteborg och repade tre gånger i veckan (!) i en av bandmedlemmarnas garage. Mestadels av tiden käkade vi dock panpizza och kollade på tv. Ett år fick vi spela på den årliga skolavslutningsfesten som kommunen arrangerade nere vid en badplats. Det här var årets gig och vi var otroligt taggade. Vi hade precis upptäckt punk och repertoaren för kvällen bestod därför till lejonparten av gamla svenska punklåtar.

Vi hade ingen koll på någonting men lärde oss av Ebba Grön och Attentat vad man skulle säga och hur man skulle låta.

Väl på dagen för spelningen laddade vi upp ordentligt. Vi soundcheckade, käkade grillade hamburgare och räknade nervöst hur många människor som var på plats. Det var färre än vi hade hoppats. Ett par band spelar innan oss och vi tittar kaxigt från avstånd och kallar dom ”våra förband”. När det är vår tur att spela kliver vi upp och gitarristen slår an ett Am-ackord för att markera att nu jävlar blir det punk. Det är dags för ”Staten och kapitalet”. Vårt starkaste kort.

Jag går fram till mikrofonen och skriker ”det här är till alla kapitalisterna i Kullaviiiiiiiik!!!”. Sedan kör vi.

Till saken hör att den här scenen utspelar sig i Hovås, vi har instrument som kostar alldeles för mycket pengar och i publiken står 15 av våra förvirrade kompisar och ett par föräldrar.

Detta finns på film. I ett skåp. Med lås. I ett bergsrum.

Pin It on Pinterest

Share This