Mitt musikminne: Emil Ljungström

av | Mar 5, 2017 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Puberteten och musiken

Jag minns när jag och musiken blev ett. Jag var 13 år och bodde i ett hus i Krokom, ett samhälle utanför Östersund. Det var ett ställe där man ansåg att det var lagligt att köra moped när man var tretton och om man såg en epa-traktor fick man börja springa eller gömma sig.

Min räddning från den trista miljön i byn blev då mina systrar inte ville att jag skulle lyssna på skitmusik längre. Min ena syster kastade The Cure och Le Tigre på mig och min andra syster började mata mig med allt från Doktor Kosmos till Clap your hands and say yeah och berättade allt om vad indiemusik var för något. De skulle se ett band som hette Broder Daniel på Storsjöyran, och ville att jag skulle följa med. Jag fick hjälp med att välja kläder, smink och tillslut såg jag ut som ett riktigt BD-fan, även fast jag knappt hade hört bandet.

Det enda jag minns från spelningen var att jag tyckte att det var väldigt töntigt att Henrik Bergren rökte på scenen, och att min ena syster flöt runt med hjälp av folks armar i publiken. Jag var rädd men samtidigt peppad. Jag ville gå hem men också stanna. Då Broder Daniel började spela låten Whirlwind hände det något i mig som fick mig att tänka ”Det där kan jag också göra!”

Från den dagen, och utifrån den musik som jag fick från mina systrar så växte det fram ett eget musikintresse. Jag dök ner i skivbackarna på stans enda skivbutik ”Skivhörnan” och hittade min egna väg in i musiken. Jag började träffa nya människor som också gillade samma sorts musik, som jag senare startade mitt första band med. Nu 13 år senare släpper jag singeln ”Om inte Ikväll” Som får förklara min väg som musikälskare och låtskrivare. Ibland undrar jag vem jag skulle vara utan mina systrar och utan Broder Daniels spelning på Storsjöyran 2004.

Pin It on Pinterest

Share This