Mitt musikminne: Ellen Krauss

av | apr 7, 2019 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Jag hade på mig en Metallica-hoodie och ett par slitna jeans som skulle passat bättre på en person med ölmage till midja. Men jag kände mig fin. Redo. Jag skulle för första gången få spela upp mina grejer för ett riktigt proffs, i den riktiga branschen. Jag skulle träffa Christian Walz.

Någon vecka tidigare hade Christian fått ett tips om att lyssna på en av mina låtar som jag lagt ut på SoundCloud. Låten hette New York och skulle bli min biljett in i musikvärlden och starten på en ovärderlig vänskap. Mr. Wonderchild hörde hursomhelst av sig och ville ses på ett möte i studion på Östermalm. Jag tackade ja.

På ett lagom självsäkert men nervöst sätt skakade jag hand med Christian på Sibyllegatans trottoar. På gatan eftersom jag först gått till fel port. Väl inne i studiolokalen möter jag en färgstark likväl högljudd skåning. Han presenterar sig som Johan ”Jones” Wetterberg.

Vi går in i själva studion och jag känner hjärtat slå hårda slag. Jag får inte sabba den här chansen. Jag känner press eftersom jag vet att självaste Maggio spelat in sin fetaste platta någonsin i detta rum. Jones står lutad mot väggen med armarna i kors och ansiktet mot golvet, och Christian sitter med fötterna på stolen och kramar om sina ben, ytterst fokuserad när jag ska spela upp min egenskrivna låt. Ungefär halvvägs in i låten börjar de skratta. Fnissar gör de. I stunden greps jag av panik, men såhär i efterhand har jag fått veta att de tyckte det var skrattretande bra.

Av alla mina musikminnen är det här ett moment som lyser klarast. Ett stort tack till er boys. Här kommer en spellista med låtar bara för oss.

Fotograf: Rikkard Häggbom

Pin It on Pinterest

Share This