Mitt musikminne: Elin K

av | jun 17, 2018 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

För mig är både skrivandet och att stå på scen lika viktigt. Jag älskar båda. Och jag har ganska många roliga minnen eftersom både jag och folk ja spelat med kan va rätt flummiga ibland. Allt från att ha missat flyg till att glömma en bandmedlem har hänt …

Ett av mina bästa konsertminnen är också ett av mina värsta. Jag skulle ha en mindre, intim release konsert på Bengans, som jag älskar och har hängt på otroligt mycket. Efter det giget skulle vi till Los Angeles och spela på festival och en konsertserie i Ungern, så det var sista giget i Göteborg på ett tag.

Vi var peppade på att spela och allt kändes så himla bra. Många av mina närmsta vänner och människor jag verkligen älskar var där och för mig betyder det extra mycket. Att se att människor jag bryr mig om tagit sig tid och komma dit trots att alla har så mycket i sina liv ger mig alltid en extra pepp o glädje inför ett gig. Några timmar innan soundcheck började jag må riktigt dåligt… inte bara illamående eller nervös, utan jag fattade att något var fel.

Jag gick till soundcheck och några timmar senare började folk ramla in. Jag försökte prata och mingla, tänkte att det kanske skulle hjälpa med att äta något… men jag kände mig fortfarande yr. Så jag bestämde mig för att sätta en stol på scen och så började konserten. När jag började sjunga trodde jag aldrig att jag skulle kunna fullfölja den, men efter några låtar in i setet så orkade jag ställa mig upp, och när jag såg ut över alla ansikten framför mig och den kärlek som fanns i rummet kändes det så himla fint, det var en helt överväldigande känsla.

När jag gått av scen var allt som ett töcken, jag kommer inte ihåg så mycket av vad någon sa, förutom att jag var så otroligt tacksam att jag orkat, men också ledsen att jag inte kunde va med och fortsätta kvällen med alla som kommit!

Så vi åkte in till akuten, fast till fel akut, de tog blodtryck och lite andra grejer och skickade oss vidare, de sa att vi skulle ta bilen, men när sköterskan var borta svimmade jag och värdena sjönk extremt, så de körde mig i ambulans till rätt sjukhus och där fick jag ligga hela natten. Jag trodde jag skulle dö. Sedan visade det sig att jag hade njurbäckeninflammation och lite andra grejer på det. Så det var verkligen ett under att jag kunde genomföra giget. Men jag valde det minnet för de symboliserar vad jag älskar med musiken och att vara artist, att få göra det man älskar mest, att känna stämningen i rummet, och att känna kärleken från människorna där.

Låtarna jag valt är mina all time favorites, nya och gamla, artister som betytt mycket för mig, kvinnliga förebilder som Björk och Lana del Rey, tillsammans med goa låtar. Jag har ju en förkärlek till det filmiska o episka.

 

Pin It on Pinterest

Share This