Mitt musikminne: Diskopunk

av | okt 15, 2017 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

När vi var 21 och våren kom hade vi redan bråkat i månader. Vi hade precis fått en turnébuss gratis av ett reggaeband och någonting var tvunget att förändras. Idén att åka på räkfrossa i Simrishamn dök upp plötsligt och vi tog chansen helt enkelt. Vi satt tysta i bussen. Så fort nån försökte sätta på nån musik så ratades det för att det inte var coolt nog. Ungefär halvvägs till Skåne bröt Antonio tystnaden: Har ni hört att Daft Punk släppt en ny singel? 

”VA!?” tjöt bilen. Sätt på den då. En samplad disco-oneshot skar som en kniv genom den usla stämningen. Någonting föddes på nytt. Om och om igen tjöt samplingen innan resten av instrumenten plötsligt fyllde i och en tjock massa av absolut dans fyllde allas lungor. Tills Antonio berättade det att det han just spelat var en gammal Alcazar-låt. Alla skämdes. 

Pin It on Pinterest

Share This