Mitt musikminne: Det Brinner

av | Dec 17, 2017 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Jag har väldigt svårt att relatera musik till en specifik händelse, mer än ” ja det var den låten som vi spelade på ert bröllop ja” och liknande. Musik är så otroligt mer känslostyrt för mig. Jag plockar upp låtar här och var och sen lever musiken kvar.

Jag behöver musik till så olika saker. Och jag loopar ofta samma låtar väldigt länga peroider. Först och främst kan en tro att jag behöver musik som inspiration för att själv skriva låtar men på första plats för mig är musiken helt enkelt det enda sätter att klara av att leva. Att klara av vissa dagar överhuvudtaget. Det är en riktigt sjuk värld vi lever i just nu och ibland är allt så otroligt svårt att ens greppa. Då behöver jag musik. För att orka. För att kunna vara snäll, glad och älska.

Jag har därför skapat listor med låtar som får mig att känna något annat än hopplöshet. Oftast handlar texterna om sånt jag själv känner. Hopplöshet, sorg, hat och bara vanligt hederligt ”snälla låt mig vara människa”-stil. Det är oftast inte klassiskt peppande musik. Men den gör att jag inte känner mig ensam. Jag är inte den enda som är annorlunda. Jag är inte ensam om att vilja slippa min klassiska inrutade trötta könsroll. Jag är inte själv om att tro på att hat föder hat, att kärlek föder kärlek. Att vi måste göra något och vi måste få vara dem vi är. Det finns saker att leva för.

Den musiken som får mig att känna så här har jag nu försökt att komprimera till er, genom att bara ge er 10 låtar som sammanfattar detta. Om det ens går. Så varsågoda. Skratta, gråt eller vad fan du vill. Gör det som känns rätt. Men lyssna. För vi måste göra nåt. Vi måste komma vidare. Vi måste älska.

Fotograf:
Mikael Gustafsson

Pin It on Pinterest

Share This