Mitt musikminne: Christine Owman

av | Apr 2, 2017 | Artiklar, Läsvärt, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Mitt musikminne startar med en tolvårig flicka i för stora Dr Martens. Hon har fått tillåtelse av sina föräldrar att följa med sin storebror till Köpenhamn och se ett av sina absoluta favoritband. Det är hennes första riktiga rockkonsert. Hon har spenderat timmar på sitt rum mellan väggar tapetserade med bandaffischer och kassetter och cd-skivor som snurrar tills de hackar och går sönder. Hon kan varenda låt men texterna varvas med egenpåhittade rader som egentligen inte har någon mening men som ändå är de viktigaste texterna i hennes liv. Hon har övat att sätta in öronproppar för utan dem får hon inte gå på konserten. Musiken är jättehög!

Och nu är hon äntligen där. Hon möts av långhåriga män med slitna kläder som bitvis tittar på henne med välkomnande ögon och små leenden men bitvis med himlande ögon och kommentarer som ”nu kommer detta bandet bli idoler för småtjejer också”. Hon skäms lite för att hon är så ung och för att hon är tjej. Men hon blir också arg för hon tycker att hennes passion för musik är lika mycket värd som deras. Odören hon känner som är en blandning av svett, fis, rök och utspilld öl kommer hon för alltid att förknippa med stunder av total lycka, förväntan och inspiration. Det är bara en gång man får uppleva något för första gången och det är därför sådana gånger är så unika. Man har bara en gång på sig.

Konserter har fortsatt att vara mitt favoritställe att upptäcka ny musik på. Att skingra tankarna eller bara fly bort en stund. Även om det kanske aldrig går att återskapa känslorna jag hade som förväntansfull tolvåring så vet jag att en bra konsert får det att kännas som att det vore min första.

Första bandet jag såg var Soundgarden och min spellista är fylld med musik som jag lyssnat på i mitt tonårsrum tills öronen blödde, samt några utvalda husgudar och låtar från favoritkonserter.

Relaterade artiklar

Pin It on Pinterest

Share This