Mitt musikminne: CHANCVN

av | Dec 25, 2016 | Mitt musikminne, ö

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Visste inte att den var classic till skillnad från de andra låtarna på Absolute Party 2000. På turné med mina föräldrar, i hotellrummet i Johannesburg – rökdoft kvar i de benvita, tunga gardinlängderna – gick spår 19. En stor spegel med ram i jacarandaträ var uppställd intill dubbelsängen så jag kunde hoppa i sängen och mima mot min spegelbild – Sony-freestyle i hand. Kväll och mina föräldrar repade. Ibland varvade jag med Lou Bega och Alice Deejay men mest bara 1999 med Prince igen igen igen.

Got a lion in my pocket and baby he’s ready to roar *klöser med handen i luften* *tror det handlar om lejon*. Tänkte på mina kusiner, att vi skulle ses på nyårsafton – millenieskiftet – att de nog skulle tycka att jag verkade stor och globetrotter nu efter turné – att 1999 passade bra för min entré till deras hus i Spånga. Bam! Hon är nio år nu! Drank!

En konvex lins mellan dig och real life är musikens gåva till människan. Fåfänga dagdrömmar om hämnd, triumf, entré, sorti men också ett genuint djup, en genuin höjd, själens sorgeflor och bekymmerslöshetens blå kappa. En evig kärlek uppstod för att jag upplevde en höjd jag inte känt förut – och i dalarna svarades jag nu av ett eko. Det förde mig vidare mot mer soul, skitiga arr och stora röster – listat i en hyfsat kronologisk ordning i spellistan nedan.

Relaterade artiklar

Pin It on Pinterest

Share This