Mitt musikminne: Blenda

av | mar 11, 2018 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Ett konstigt minne som konstant förföljer mig är nog när vi spelade på Hudikkalaset förra året. Jag och mitt band är svintaggade och sätter oss i minibussen på väg mot Hudiksvall. Vädret är på topp, vi pumpar musik i bilen och mooden är 100. Vi alla landar i våra rum och tar en nap för att ladda ordentligt inför den stora kvällen. Tro mig, Blenda Shimba Kabondo har egentligen ingen jädrans aning om vad som väntar henne ikväll.

I alla fall går vi på scenen och det blir sånt liv. Vi bidrar till och med till strömavbrott, alla mår bra och dansar tills att fötterna blöder.

Efter showen dansar vi till Veronica Maggio som avslutar festivalen och vi drar sedan till VIP:en. Jag drar fram min plånbok och säger till baristan ”ge mig något som definierar den här kvällen”. Jag vet inte om det är något utav det dummaste jag har sagt för att helt plötsligt befinner jag mig på ett techno golv och dansar någon afrikansk stam-liknande koreografi. Någon sekund därefter (icke nykter tidsram) befinner jag och min bästa vän på en grusplan och kollar upp mot stjärnorna och uppskattar guds konst.

Morgonen efter var underbar, som en scen tagen från New Girl eller något.

Gitarristen frågar om någon vill ha frukost;
Kör nummerr 1 tackar ja och äter sig mätt och skryter om efterfesten (som jag tydligen inte ens vart på). Kör nummer 2 tar lite frukost men spyr ut den sekunden efter. Keyboardisten kör i 260km/h för att hen har ett annat gig att hinna till. Trummisen sitter förbannad i baksätet för att hen behövt rodda ner alla instrument och tagit hand om alla stackars ungdomar (alltså vi i bandet) och sist men absolut inte minst, Blenda Kabondo, ej nåbar tills att vi kommer till Stockholm.

Pin It on Pinterest

Share This