Mitt musikminne: Augustine

av | feb 3, 2019 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

”Vi kommer ringa er innan helgen om ni har blivit antagna till utbildningen!”

Det var en onsdag för snart tre år sedan och jag hade precis gjort antagningsprovet för låtskrivarskolan Musikmakarna i Örnsköldsvik. Det kan väl vara en bra grej, tänkte jag, att gå en låtskrivarutbildning för att få syssla med musik på heltid i något år och få CSN. Det är ju drömmen! Pessimistisk och ängslig som en är kändes det dock samtidigt väldigt besvärligt. Flytta 10 timmar hemifrån, försöka finna sig in i nya kompisgäng, åka ifrån flickvännen? Nej fy satan, lika bra att de inte ringer. Jag mår ju bra här hemma.

De ringde inte innan helgen heller. Jag blev inte antagen! Skönt!

Helgen bestod istället av att planera en resa utomlands. Åka till värmen, kanske backpacka, och sedan läsa psykologikurser till våren. Det blir bra. Himla lalligt att försöka utbilda sig till låtskrivare.

Med dessa flyktiga tankar i huvudet svarade jag i telefonen tisdagen veckan efter. Det var kursledaren Jerry. Jag hade blivit antagen till slut, antagligen som reserv, och jag behövde bestämma mig direkt på telefon om jag ville gå utbildningen eller inte.

Mitt musikminne är när jag stod där hemma på altanen sommaren 2016 och tackade ja till platsen. Det lilla svaret har ju förändrat mitt liv! Jag har flyttat från Jörlanda till Stockholm. Jag har fått träffa så många fina och roliga människor. Jag har fått jobba med personer som jag för några år sedan läste om på nätet. Jag får fronta ett artistprojekt. Det finns folk som tror på mig! Som är villiga att lägga ner tid, pengar och energi på att min musik ska få komma ut i världen. En hisnande tanke, minst sagt.

Precis som tanken på var jag hade varit och hur jag hade mått i detta nu om jag hade svarat nej där i telefonen. Kanske i Växjö och läst till psykolog. Det hade kanske också varit ganska kul. Men jag hade nog aldrig släppt drömmen om att bli artist och skapa musik för fler människor än mig själv. Nu får jag testa på det. Vi får se hur det går!

Pin It on Pinterest

Share This