Mitt musikminne: Arre! Arre!

av | feb 2, 2020 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

”Jag minns första gången jag hörde Barbie Dreams av Nicki Minaj. Textraden ”if he cant f*ck three times a night, peace” fick mig att häpna och skratta. Här var en kvinna som oerhört självsäkert rappade om sex, men inte på det sätt som kvinnors sexualitet oftast visas i media. Texten hon rappar ut är inte till för att förföra eller tillfredsställa män; den är istället en kompromisslös skildring av hennes egna åsikter. 

Samhället och media vill ofta påtvinga att kvinnors fullständiga existens och självbild ska bära eller brista beroende på hur kn*llbara de är enligt en extremt snäv ”norm”. Sanningen som vi nog alla innerst inne vet, är att kvinnor är mycket mer än bara kn*llbara ting; och dessutom tycker galet nog många av oss som är utanför ”normen” faktiskt om oss själva ändå. Det tycker vi är viktigt att skrika ut eller i Nickis fall, skriva saftiga dissande raps om!

Spellistan som vi i Arre! Arre! samlat ihop, är en hyllning till kvinnor som inte ber om ursäkt för sin sexualitet, sin kropp, sin livsstil eller sina åsikter. Vi vill föra fram kvinnors sexualitet ägd av kvinnor själva. Sexualiteten som innehåller celluliter, gapskratt, self-love och egen vilja! Genom musik räcker vi fingret till medias och samhällets felaktiga representation av oss.

Det finns utrymme för en ändlöst mycket bredare bild av kvinnor. Allt vi behöver är kvinnor som vågar ta den platsen. Njut och hämta styrka från spellistan till att våga älska din helt egna och unika version av kvinnlig sexualitet. 

You do you. Literally – köp en sfp2 och njut av dig själv. Be aldrig om ursäkt för att du är du.”

Pin It on Pinterest

Share This