Mitt musikminne: Aron Blom

av | jan 20, 2019 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

1998, när jag var 10 år, spelade pappa på Vattenfestivalen. Senare på kvällen skulle Tom Jones uppträda som precis släppt en cover på Burning Down The House tillsammans med The Cardigans, och min mormor hade tjatat på mig att jag måste fixa en autograf till henne. Föga orienterad i hans musik och person, väntade jag alltså utanför hans trailer bakom scenen, som var på en ponton ute i vattnet vid regeringshusen i Stockholm.

”Där är han” sa Anders Hernestam som är trummis i pappas band, och pekade mot några män som klev ut. Fram till en stor, kostymklädd och ganska skräckinjagande man frågade jag ”excuse me mister, can you sign an autograph for my grandmother?” Mannen kollade förvånat på mig, och sa ”I think you mean that guy”, och pekade på en kort lite satt man som stod bredvid honom. Tydligen hade jag gått fram till Tom Jones livvakt. Tom Jones stod dubbelvikt av garv, å frågade ”your grandmother? really? not even your mom?”

Vi klickade i alla fall lite efter det, och han frågade om jag ville haka på i hans båt, vilket jag gjorde.

Båten skulle inte långt, han hade en limo som väntade utanför Münchenbryggeriet vid Södermälarstrand, men jag minns att vi satt några och spelade ett kortspel. Men det var lite olycklig tajming, för pappa hann bli rätt orolig när han frågade ”var är Aron” och fick svaret ”han stack i en båt med Tom Jones”.

Pin It on Pinterest

Share This