Mitt musikminne: Alice Boman

av | jan 28, 2018 | Artiklar, Läsvärt, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

För tre år sedan var jag i USA med en kompis. I Los Angeles hyrde vi en bil och körde till Joshua Tree National Park. Min kompis hade aldrig kört bil i USA och var nervös över Los Angeles sexfiliga vägar och jag har inget körkort så jag stöttade så gott jag kunde och försökte dölja min egen nervositet. Men det gick jättebra och jag minns hennes lättnad när vi kom ut på landsvägarna. Ruset. Och jag minns den där frihetskänslan.

Jag älskar att resa – att vara på väg någonstans – att vara mellan platser. Då finns liksom bara nuet. Vi skojade om att vi var Thelma och Louise. Vi sjöng med till Joni Mitchell och Bob Dylan. Och naturen där var något av det vackraste vi sett. Nästan utomjordiskt.

Det är verkligen något magiskt med att lyssna på musik när man åker bil tycker jag. Det är nog på bilresor som jag haft några av mina mäktigaste musikupplevelser faktiskt. Det är som om allting förstärks och man blir helt uppslukad av musiken. Och så naturen utanför.

Vi sov i Emmylou Harris rum på Joshua Tree Inn, motellet där Gram Parsons dog. Vi käkade på vägkrogar. Vi promenerade bland kaktusar och klippor.

Här är en lista med några av låtarna vi lyssnade på i bilen dom där dagarna i februari.

Fotograf:
Aëla Labbé

Pin It on Pinterest

Share This