Mitt musikminne: Alexandria

av | mar 10, 2019 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Det är som ni säkert känner till ont om lediga kvadratmeter i Stockholm, oavsett om det är öppna planytor och vitoljade trägolv man är ute efter eller om det är replokaler man letar. Vi har således, som många andra band i staden, harvat runt mycket bland Blocket-annonser och vi har sett lokaler i de flesta skick, uthyrda av mer eller mindre konstiga män. Vid ett tillfälle hyrde vi lokal i ett gammalt socialkontor, komplett med offentligt konstverk i korridoren och GW-liknande man med käpp som också bodde på socialkontoret, tillsammans med sina kattungar och sina cigaretter.

Det var via nämnda Blocket vi vid senare tillfälle kom i kontakt med en av de många herrar med IT-supportutseende och hårdrocks-tisha som brukar ägna sig åt detta med replokalsuthyrning. Han hette Jonas eller Magnus och visade oss den tomma lokalen i Stockholmsförorten dit vi med viss möda tagit oss, först med tuben och sedan till fots genom industriområdets snöslask.

Lokalen vi anmält intresse för visade sig dock vara byggd för ett band av storleken White Stripes, så som fem personer med hoarder-tendenser skruvade vi därför lite på oss. Jonas eller Magnus tillade då att det faktiskt snart fanns en större lokal ledig, men att nuvarande hyresgäst hade ett par veckor kvar. Han frågade om vi ändå ville se denna lokal och vi tackade ja, så han fipplade fram rätt nyckel på sin stora knippa och släppte in oss.

Rummet vi kom in i var vitt, med otaliga märken efter tolex och annat musikbråte som skrapats längs väggarna genom åren. Det var nästan helt tomt, men i det bortre hörnet stod en gammal fiol lutad mot väggen, bredvid den ett notställ med några notblad i och i motsatta hörnet stod en IKEA-tältsäng med ett svettskrynkligt påslakan slarvigt slängt över den. Det var en syn som berättade en historia, men Magnus bröt snabbt in i och avbröt tankarna med att säga att man ”mjaa inte får sova där egentligen men aa nu verkar det vara så här men det är inget man får göra egentligen” och så vidare. Han stängde sedan hastigt dörren och låste den igen.

Än idag hemsöks vi av minnet av mannen med sin fiol och sina solkiga lakan, så den här spellistan har vi satt samman som en hyllning till honom. Román, hoppas du lever och har hälsan, var du än befinner dig.

Pin It on Pinterest

Share This