Mitt musikminne: Alessandra

av | sep 15, 2019 | Artiklar, Framsida Startslider, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Jag är 13 år och sitter framför TV:n och kollar på en DVD med Crossroads Guitar Festival. Jag blir frälst av gubbar som drar igenom gitarrsolo efter gitarrsolo. All musik jag lyssnar på är gitarrdriven och tråkigt nog skriven och framförd av endast män. Men jag lyckas hitta mina idoler ändå och sitter på tonårsrummet och spelar gitarr flera timmar om dagen. Det är mycket Clapton och Hendrix, men även Dylan och Neil Young. Jag bestämmer mig därför att köpa ett munspel med tillhörande munspelställ – ni vet en sådan där som ser ut som en gammal tandställning. Blues och folk är min bag och min enda bag.

Vi spolar framåt till när jag är 18 år och plöjer igenom självbiografier av stora rocklegender. Jag har listor där jag skriver ner all musik som nämns eller rekommenderas i böckerna. Sedan går jag igenom alla artister och låtar för att välja mina favoriter. Det slutar med att jag tillbringar alldeles för många timmar på att lyssna på alla band Eric Clapton någonsin gästat, varit med i eller tyckt om. Jag skaffar mig alltså orimligt bra koll på EC.

Självklart har jag även sett Clapton live och som på de flesta konserterna jag någonsin har gått på så sänkte jag medelåldern rejält även där. Gubbigaste konserten måste ha varit när jag tog med min lillebror på Jethro Tull på Annexet där vi hade sittplatser (skonsamt för knäna). Vi hamnade mellan alkisar med skinnpaj som blev utkastade på grund allt gastande. Mitt hjärta kommer alltid slå för gubbmusik. Så här kommer min Daddy Issues-spellista:

Fotograf:
Petorovsky

Pin It on Pinterest

Share This